O víkendu 18.- 19.8. se uskutečnil první ročník celostátního turnaje dospělých. Navázal tak na již druhý ročník zdařilého turnaje Gosi Cup, který se konal o měsíc dříve na dvorcích TJ Sokol Doudlevce.


Turnaje ze zúčastnilo celkem 25 mužů, ženy se bohužel nesešly. Z našich hráčů startovali v soutěži Martin Kotýk, Jakub Vítek, Adam Pašek, a pořádající bratři Koskubové. Nejdále ve dvouhře došel Kotýk, kdy v dramatické bitvě přehrál až v supertiebrejku skvěle hrajícího Karla Koskubu. V dalším kole už nestačil na Patrika Emborga, hráče dánské národnosti z klubu SK Aritma Praha, který celý turnaj vyhrál.

Velikým a milým překvapením byla účast odchovance Lokomotivy Filipa Dudy v soutěži čtyřher. Filip je aktuálně na 886. místě ve dvouhře a na 581 ve čtyřhře na žebříčku ATP (21.9.2018). Hned ve druhém kole na sebe narazil pár Duda, Tocik proti bratrům Koskubům. Trenérské duo se postaralo asi o největší překvapení turnaje, když vyhráli 10:5 ve zkrácené třetí sadě. Ve finále pak bratři podlehli páru Emborg, Fafl (ATP 832 top ranking singels) také až ve zkrácené třetí sadě 7:10