V sobotu 28. září se konalo na dvorcích TK Sparta Praha již 15. mistrovství ČR družstev v minitenisu. Zúčastnilo se 8 týmů - vítězů každé oblasti. Týmy se mohou v této kategorii posílit o děti z jiných klubů v kraji. My hráli se šesti našimi odchovanci v sestavě Matyáš Blaščík, Benjamín Řehoř, Tobiáš Blaščík, Anežka Cajthamlová, Anežka Knorová a Michaela Brandtová. 


Po suverénním vítězství v oblastní soutěži se naši nejmenší tenisté kvalifikovali na MČR družstev, kde poměřili své síly s nejlepšími týmy z ostatních krajů. Vzhldem k tomu, že v této kategorii se mohou týmy posílit o hráče z ostatních klubů své oblasti, šlo o výběry jednotlivých tenisových svazů a konkurence byla opravdu veliká.

To jsme pocítili hned v prvním zápase. "Šikovný" kapitán nám vylosoval TK Prostějov (jihomoravský tenisový svaz). Prostějov pravidelně vyhrává MČR družstev od minitenisu po extraligu dospělých. I přes vyrovnané první zápasy Matyho a Beníka, které rozhodoval třetí set, nakonec Prostějov přehrál náš tým jednoznačně 8:0.

Protože horní polovina pavouka byla opravdu kvalitní, los pro druhé kolo nám přisoudil další špičkový moravský klub TK Precheza Přerov (severomoravský TS), který v prvním kole nestačil na výběr Prahy. Naši hráči sehráli s Přerovem vyrovnanou partii a nakonec po výsledku 4:4 na body a 10:9 na sety zvítězili postoupili do boje o 5. místo. Rozhodující set uhrála v posledním zápase Anežka Knorová.

V boji o páté místo jsme přehráli Eden Beroun (středočeký TS) 5:3. Dva body získala Anežka Cajthamlová a také Beník Řehoř, který v nejlepším zápase, který byl za celý den k vidění, přehrál Andrease Zýku. Jeden bod přidal i Matyáš a to nám stačilo na krásné 5. místo! 

Děkujeme všem za skvělou reprezentaci našeho klubu a přejeme mnoho dalších tenisových úspěchů a hlavně spoustu další radosti ze hry!

kompletní výsledky zde