Historického úspěchu dosáhlo družstvo babytenistů na MČR družstev konaného 10. - 12. září v Prostějově. Tým ve složení Benjamín Řehoř, Anežka Cajthamlová, Matylda Sovová, Michaela Brandtová a Ema Jezberová vybojoval konečné 7. místo, což je nejlepší umístění na MČR v této kategorii v historii klubu!

 

V prvním kole nás svedl los dohromady se Dvorem Králové. Tento tým (ročník 2012) hrál před dvěma lety v minitenisu dokonce finále proti Prostějovu. Díky skvělému výkonu celého družstva, kdy Beník s Anežkou vyhráli dvouhry, společně i čtyřhru a Matylda, Míša a Ema přidali dostatečný počet vyhraných gemů, jsme po výsledku 3:3 postoupily díky lepšímu skóre.
 
V sobotním čtvrtfinále nás čekal obhájce prvenství Sparta Praha. I přes bojovné výkony byla Sparta nad naše síly a prohráli jsme 0:6. V souboji o 5. - 8. místo jsme tedy odpoledne nastoupili proti další tenisové baště, družstvu Precheza Přerov. Dvouhru vyhrál Beník a po skvělém výkonu i Míša, Beník s Anežkou pak zvítězili ve čtyřhře a skóre bylo stejně jako v pátek 3:3. Tentokrát jsme však měli skóre těsně horší a čekal nás boj o sedmé místo.
 
V zápase o sedmé místo jsme v neděli nastoupili proti středočeskému týmu LTC Houštka. Poté co svůj zápas vyhrál opět jasně Beník, Anežka svůj zápas otočila a Ema dokázala urvat třetí bod, stačilo k jistotě sedmého místa vyhrát jednu čtyřhru. Tu po jednoznačně nejlepším výkonu na celém mistrovství vyhráli Beník s Anežkou 6:0 a po celkovém skóre 4:2 dostali naši hráči medaile za sedmé místo.
 
Děkujeme za skvělou reprezentaci klubu a gratulujeme!!!